Drugi kwartał mojej transformacji – nowe wyniki i zmiany w diecie
Energia, którą obecnie czuję, utrzymuje się na imponująco wysokim poziomie, co jest dla mnie potwierdzeniem, że wybrana ścieżka jest właściwa.
Zauważyłam znaczące zmiany w moim ciśnieniu tętniczym – stało się ono niskie, co jest sygnałem od mojego ciała, że nadszedł czas, aby w porozumieniu z lekarzem odstawić leki na nadciśnienie, które dotychczas stosowałam. To krok, który wykonuję z pełną świadomością i odpowiedzialnością.
Niezwykle ważne jest dla mnie też to, że poziom insuliny obniżył się do wartości uważanych za normę, co miało bezpośredni wpływ na stabilizację mojego ciśnienia tętniczego. To odkrycie jest dla mnie przełomowe, wskazując, że moje ciśnienie było związane z poziomem insuliny.
Chciałabym również podzielić się refleksją na temat trójglicerydów. Zmniejszenie ich poziomu jest dla mnie priorytetem, ponieważ wysokie wartości mogą znacząco zwiększyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, a to jest ryzyko, którego absolutnie chcę uniknąć.
W mojej diecie pojawiły się nowe, zdrowe tłuszcze – włączyłam do jadłospisu orzechy pistacjowe, włoskie, migdały oraz olej z czarnuszki. Każdy z tych dodatków wnosi nie tylko wspaniały smak, ale i liczne korzyści zdrowotne.
Ostropest plamisty stał się stałym elementem mojej codziennej diety. Konsekwentnie spożywam go trzy razy dziennie po dwie łyżki, popijając każdą porcję trzema szklankami wody, aby zapewnić optymalne wchłanianie i działanie.
Cieszę się, że mogę dzielić się moimi doświadczeniami i mam nadzieję, że moja historia zainspiruje Cię do świadomego kształtowania swojego zdrowia.
Jeszcze wyniki badań 🙂
Maj
- Maj Trójglicerydy 163,00 mg/dl
- Potas 3,99 mmol/l
- Magnez 2,16 mg/dl
- AST 24,4 U/l
- ALT 31,1 U/l
- GGTP 17 U/l
Lipiec
- Trójglicerydy 152,00 mg/dl
- AST 19,7 U/l
- ALT 20,4 U/l
- Insulina5,2 μIU/ml
- GGTP 20 U/l